SIKÇA SORULAN SORULAR (S.S.S)

  • CNC tezgâhında EPS expanded blokların grafiksel olarak kesilerek, sıva makinesinden geçirilmek suretiyle üzerine 3 mm elastik elyaflı sıvanın kaplanmasına denir. Kumlama yöntemine göre çok daha düzgün ve sağlam bir yüzey oluşur.

  • CNC tezgâhında EPS expanded blokların grafiksel olarak kesilerek, üzerine silis kumu yapıştırılmasına denir. Sıvama yöntemine göre yüzey daha bozuktur ve film kalınlığı sıvama kadar değildir.

  • Expanded Polistiren Sert Köpük Styropor® (EPS), bünyesindeki şişirici gazı organik bir bileşen pentan olan ve stren monomerin polimerizasyonu ile elde edilen termoplastik bir yalıtım malzemesidir. Bünyesinde çok sayıda (1m3 EPS’de 3-6 milyar) küçücük kapalı gözenekli hücrelerinde kuru ve durgun hava hapsolmuştur. Bilindiği gibi kuru ve durgun hava en iyi yalıtım malzemesidir ve EPS’nin mükemmel ısı yalıtımını bu içlerinde durgun ve kuru hava hapsolmuş gözenekler sağlar. Malzemenin %98’i hava olduğundan hafiftir ve yapılara büyük ek yükler getirmez. Levha, boru ve form verilmiş elemanlar halinde yapıların ısı yalıtımında ve ambalaj sanayinde kullanılır

  • * EPS’nin bir çok özelliği yoğunluğuna bağlı olarak değişir. EPS, yalıtım amaçlı olarak 15 ile 30kg/m³ yoğunluk değerleri arasında üretilir.
    * En ekonomik yalıtım malzemesidir.
    * Kırılgan değildir. Isı yalıtım malzemesi olarak yüksek bir esneme dayanımı vardır.
    * Yüksek ısı yalıtımı sağlar. Isı yalıtım özelliği yoğunlukla artar.
    * DIN 4102’ye göre B1 Sınıfı “Zor Alev Alan, Alev Yürütmeyen” bir malzemedir.
    * Buhar geçirimsizliği yapılarda kullanmaya çok uygundur ve yoğunluğu arttıkça artar. Buhar difüzyon katsayısı (•) yoğunluğa bağlı olarak 20-100 değerleri arasındadır.
    * Basınca çok dayanıklıdır. Yoğunluk arttıkça basınç dayanımı artar.
    * Kapalı gözenekli olduğu için pratik olarak ıslanmaz.
    * Kalınlığı zamanla incelmez, sabit kalır.
    * Çevre dostu bir malzemedir. İçinde ozon tabakasına zarar verici CFC, HCFC ve HFC yoktur. %100 Geri dönüşümlü (recycle) bir malzeme olup, üretim sonrası çevreyi kirletecek atık çıkarmaz.
    * Sonsuz ömürlüdür. Bina durdukça yalıtım görevine devam eder. Yalıtım özelliği zamanla değişmez.
    * Çok hafiftir, kolay taşınır, kolay uygulanır.

  • Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir. Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.

  • Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.


İrtibatta kalınSosyal medyada biz

Email

Görüşleriniz bizim için önemli.

Email Gönder

Twitter

Twitter sayfamız aracılığıyla bize her an ulaşabilirsiniz.

Takip et

Facebook

Facebook sayfamız aracılığıyla bize her an ulaşabilirsiniz..

Beğen

Skype

Bizi arayın veya istediğiniz zaman Skype üzerinden bizimle sohbet.

Biz arayın